Koningstocht 2019

Koningstocht 2019

Dit jaar beloofd het op Koningsdag weer een heus wielerfeest te gaan worden in Zuidland.

Na de succesvolle eerdere edities zal de Breedstraat worden omgetoverd tot een heus Feestplein waar plezier en genieten bovenaan zal staan.

Zaterdag de 27e april staat de gehele dag en dus ook Zuidland in het teken van de verjaardag van onze Koning.  Onze Koninklijke Hoogheid heeft aangeven graag zelf mee te fietsen maar heeft verplichtingen elders.
Desalniettemin en met enige zekerheid hopen wij op wederom een onvergetelijke feestdag waar de jeugd en sport centraal komen te staan.

De jeugd heeft de toekomst en met de juiste begeleiding kunnen zij het ver schoppen en hebben we onze bekende lokale fietsheld Maarten den Bakker bereid gevonden om de jeugd te voorzien van tips en tricks om de top te bereiken. Maarten doet zijn best om ook enkele van zijn strijdmakkers van weleer mee te nemen.

Nu zal het aan de Oranjevereniging Zuidland, Deko Bikesport en Bistro Slands Bakkie niet liggen om alle deelnemers van start tot finish in de watten te leggen.

Voor de jeugdige coureurs zal een aangepaste route worden verzorgt die rondom Zuidland zal gaan. De route is er een van om en nabij de 30 minuten met voldoende voorrijders voor de veiligheid.
We hebben PRC Delta bereidt gevonden om medewerking hieraan te verlenen en die hebben er zeker verstand van.

Dus ben je tussen de 8 en 12 jaar en een jeugdrenners/sters al dan niet in wording met een deugdelijke fiets en helm, dan ben je bij dezen uitgenodigd.

Voor de senioren zal het een pelotonstocht zijn met voorrijders die het tempo aangeven voor een route is van zo’n 60 km door de uithoeken van Voorne-Putten. Het zal een nieuwe route worden.

Wij nodigen alle lokale en niet lokale fietshelden uit om de verjaardag van onze Koning in stijl te komen vieren op zaterdag 27e april door in je tenue en op je fiets mee te fietsen.  

De start voor de jeugd is om 10:30 en finish rond 11:00 en zijn beide op de Breedstraat te Zuidland.

De start voor de senioren is om 11:30 en finish rond 13:30 en zijn beide op de Breedstraat te Zuidland en zal bij terugkomst omlijst worden door muziek en feest.
Voor de nodige energie tijdens de rit zal Deko Bikesport zorgen voor een reepje en na afloop zal ‘Slands Bakkie’ de rest van inwendige mens proberen te versterken. De deelnemers ontvangen hiervoor gratis consumptiebonnen.

Het is de bedoeling dat het nog lang gezellig zal blijven.

Geplaatst in Geen categorie.