Even bijpraten…..deel 3: ISAAC

In deze laatste bijpraatsessie over onze fietsmerken komt nu Isaac aan bod.

Isaac is een op en top Nederlands merk kenmerkt zich door een goede prijs/kwaliteitsverhouding en nog meer de filosofie die achter dit merk zit en dat is….Alleen het beste is goed genoeg en Isaac is als carbon specialist altijd op zoek naar de beste materialen en ontwikkelingen op dit gebied schroomt niet om deze te gebruiken ten gunste van zijn berijders….jij! De designs zijn uitgesproken Hollands en alleen in zwart en wit, maar dat maakt Isaac ook weer uniek, herkenbaar en meer dan gedurfd.
Wat ook in het voordeel Isaac spreekt is de wijze van afmontage. Er wordt met complete groepsets gewerkt en de wielsets zijn in verhouding tot de doelstelling achter de fiets. Geen gezeur met mindere componenten om een bepaald prijsniveau te halen wat voor een min of meer confectiefiets toch redelijk uitzonderlijk is. Wat nieuw is voor 2016 is dat er meer op de wensen van de berijder wordt gewerkt, zo kun je jouw fiets conform jouw eisen laten samenstellen qua groepsets (merken) en wielsets.

De modellen voor 2016:isaac-graviton-2016-tiagra_998x1920

Laten we beginnen met de Alu racer de Graviton. Deze fiets laat zien dat een alu racer er ook gewoon goed uit kan zien met mooi afgewerkte lasnaden. Nieuw voor 2016 is een afmontage met Shimano Tiagra.

isaac-kaon-2016-athena-1_998x1920De Kaon is de ‘opstapper’ in carbon en is ten opzichte van 2015 niet gewijzigd dus ook in 2016 heb je gewoon een goede allrounder met de nadruk op comfort.
Ben je op zoek naar een zgn. ‘alleskunner’ dan is de Boson wellicht de fiets die je wenst. Dit is ook de fiets die voor 2016 eens goed onder handen is genomen en technisch helemaal voldoet aan de eisen van nu. De Boson Disc is de fiets waarop Team Roompot tijdens de Eneco Tour de primeur v.w.b. het rijden met schijfremmen. Deze ontwikkeling is niet meer te stoppen en zal zeker een vlucht gaan nemen en om dan de plank niet mis te slaan is de Boson Disc in technisch opzicht verder geoptimaliseerd.isaac-boson-2016-ultegra-zw-pen-disc_998x1920

 

isaac-meson-2016-ultegra-di2_998x1920De populaire Meson is een echt ‘vette bak’, zijn uitstraling is er één die vraagt om een berijder die het uiterste vergt van zijn materiaal en geen concessie wil doen qua materiaal…strak, hard en direct! Het model blijft in 2016 ongewijzigd.

 

isaac-element-2016-da_998x1920

 

isaac-element-orange-beurs-300dpi-998x1920_998x1920Ben je op zoek naar een Isaac die gewicht en efficiëntie hoog heeft staan dan is de Element en
de Element SL de juiste keuze. De Element SL is ook de fiets die door Team Roompot Oranje Peloton wordt gebruikt en niet geheel onverdienstelijk gezien de behaalde resultaten. Natuurlijk gaat het om de persoon die erop zit maar dan is het wel fijn als het materiaal meewerkt…toch?
isaac-baryon-29er-sram-11-1_998x1920

De racefietsen van Isaac zijn redelijk bekend maar wat enkele niet weten is dat Isaac ook kwalitatief hoogwaardige ATB’s in het assortiment heeft. Deze kenmerken zich in een competitief rijgedrag door de juiste geometrie hiervoor in een uiterst robuust frame uit te voeren. De Baryon is er in een 29-er en in een 650B uitvoering.
isaac-tensor-29er-xt-1_178x123-fill

Nieuw voor 2016 is een Alu 29-er MTB die de naam Tensor heeft….echt een aanwinst in het al prima assortiment. Deze fiets heeft naast de juiste componenten ook een zeer mooi afgewerkt frame met gepolijste lasnaden en goed lakwerk.
Zoek je een MTB met die rijeigenschappen die je als veeleisende MTB-er verwacht en ook nog redelijk betaalbaar blijkt dan is dit ‘m wellicht.

 

Waar je Isaac ook wel eens tegen kan komen is in de groeiende triatlon sport. Hiervoor zijn twee modellen zeer geschikt en dat zijn de Photon en de Muon. Ook deze blijven voor 2016 ongewijzigd qua frame.

isaac-photon-2016-ultegra_998x1920De Photon is zoals wij het noemen de alleskunner met een wat meer toegankelijkere geometrie voor diegene die van alles wat willen en niet alleen in die specifieke ‘aero-houding’ willen fietsen.

De Muon is een echt ‘vliegtuig’ die alleen maar hard wil gaan en je nog net niet laat opstijgen. De specialistische fiets is uitermate geschikt voor deisaac-muon-tt-2016-da-1_998x1920 triatlon maar ook voor de wegrenner die een hoogwaardige tijdritfiets wil hebben de keus!!

 

 

Tot zover ons overzicht van de fietsmerken waarmee wij fanatiek en passievol meer werken en hopelijk geeft onze ‘bijpraat-items’ je iets meer inzicht in het woud van fietsen.

Wij kunnen ons voorstellen dat je nog boordevol vragen zit en willen je dan ook zeker helpen met het beantwoorden hiervan dus kom langs, bel ons of mail ons en stel je vragen.

Tot ziens

Geplaatst in Geen categorie.